kolmapäev, 18. jaanuar 2017

SPORDIPISIKU VÕITLUS LAISKUSEUSSIGA 1. OSA

SPORDIPISIKU VÕITLUS LAISKUSEUSSIGA 1. OSA


Olen kogu oma elu pidanud ennast üsna sportlikuks inimeseks, kooliajal sai käidud erinevates trennides ja erinevatel võistlustel, korvpall, võrkpall, jalgpall, teatevõistulused ....
Olin nii sügaval spordis sees, et minu kodus vaba aeg möödus samuti sportides, olid olemas kuulitõuke kuul, odaviske oda, sai isegi kaevatud raske vaevaga kaugushüppe kast ning hoovõtu rada, lisaks veel korvpalliplats kus sai mängitud hiliste õhtu tundideni ning isegi tõkkejooksu tõkked, et võistlustel edu saavautada.
Sellest kõigest on palju aega möödas ja laiskuseuss on aina suuremaks kasvanud, füüsiline aktiivus on väga palju vähenenud, muidugi on erinevaid põhjuseid miks see on juhtunud, nagu elutempo kiirenemine, tõõmahu suurenemine, pere elu.
Viimane süstemaatiline sporditegevus lõppes umbes aasta tagasi, enne seda käisin aasta aega regulaarselt 3-4 korda nädalas jõusaalis Arctic sport (Arctic Sport). lisaks veel sai päris palju käidud rulluisutamas umbes 500km ühes kuus.
Viimasel ajal olen käinud paar korda Eedeni keskuse Fit Lifes ja A le Coq spordihoones jõusaalis,  aga need on jäänud samuti harvadeks kordadeks.
Täna aga spordipisik sai laiskuseussist võitu ja otsustasin jooksma minna, otsest eesmärki ei pannud, lihtsalt jooksen nii nagu treenitus ning enesetunne lubab. Treeningu monitoorimiseks kasutasin kahte seadet, Suunto Quest jooksukell, koos südamelöögi mõõtjaga ja jala monitoriga mis mõõdab kiirust, kõrguste muutumist ja kõike sellist. ning lisaks äpp, Runtastic Pro ja spotifyst läks käima playlist "Beast mode"
Jooksmine kulges mõõdukas tempos, enesteunne oli hea, mõni hetk oli raskem, aga üldiselt jäin iseendaga täiesti rahule. Pulsikella ja Runtastic äppi distantsi vahe tuli umbes 300m, mis on päris täpne tulemus, aga usun, et kell on siiski täpsem. Distants oli siis kokku 10 km, aega kulus selleks tund aega, kaloreid põles ka selle ajaga päris korralikult ära. Usun, et see andis palju motivatsiooni ka edaspidiseks ning nüüd saab laiskuseuss lõplikult seljatatud.

Peale jooksu tegin kerge venituse, tassi head kohvi ja kõrvale Valio profeel kohupiimakreemi Cookies Cream maitselist, (Valio profeel ) mis mulle väga maitses.  Ning asusin seda kirjutist trükkima.

Kuidas teie motiveerite ennast trenni minema?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar