neljapäev, 2. veebruar 2017

MAITSEV TARTU 2017, MEAT MARKET


„Maitsev Tartu“ on tartlaste ja linna külaliste poolt oodatud maitseelamuste kampaania, mis toimub juba kolmandat korda. Ainult veebruaris saab nautida uusi toiduelamusi pakkuvat ja sõbraliku hinnaga kolmekäigulist erimenüüd 14 Tartu restoranis, kus töötatakse just selle kuu tähistamiseks peale tavamenüü välja ka kolmekäiguline erimenüü.

Ei saanud minagi sellest üritusest mööda minna ja kutsusin oma kallimat kohtingule maitseelamusi nautima. Valituks osutus kõikide lihasõprade lemmik koht Meat Market
Teenindaja võttis meid ülisõbralikult vastu ja hoolitses meie heaolu eest. Teades, et Meat Marketi kokteili baar pakub maitsvaid jooke, siis tutvusime kokteilide menüüga. Valikus ei pidanud pettuma, natuke hirmutava nimega kokteil "Zombie" oli üks parimad kokteile, mida me kunagi proovinud oleme. Välimus oli sama fancy, kui maitse.



Eelroaks oli seakülg aurutatud saia, hapendatud kapsa ja teryaki kasmega. See oli väga hästi läbi mõeldud roog, kuna iga maitsemeel sai pai. Oli hapukust, magusust, vürtsi, soolasust. Kaua maitseainete ja oma mahlade sees haudunud sea rammusam tükk muutus pea suussulavaks. Lihale suurepäraseks lisandiks oli aurutatud sai, mis oli just kui hea perenaise käe all valminud. Kogu kompositsiooni sidus kokku hapendatud kapsas. Ärge laske nimel ennast segadusse ajada, sest sel kapsal ei olnud midagi ühist jõululaua hapukapsaga. Tegemist on Korea köögist pärit kimchi kapsaga.



Pearoaks oli pikalt küpsetatud Eesti põder, röstitud mandelkartul. Põder oli rikkaliku maitsega, lihahimu õrritav. Ulukiliha tugevat maitset ja erilist aroomi rõhutas mustsõstra tarretis ja kadakane praeleem. Eriliseks lisandiks oli kuivatatud põdrasamblik, mis andis ebapärast aroomi ja krõmpsu. Kõik oli maitsev, aga mina, kui ürtide ja vürtside armastaja, oleks soovinud roast leida veidi rohkem teravust, mis oleks toidu ellu äratanud.


Viimaseks käiguks pakuti Šokolaadi tartaletti, jäise vaarika kuivatatud munakollasega. Rikkalikule šokolaadile sobivad seltsiliseks imehästi jäised vaarikad. Magustoidule lisasid mõnusa krõmpsu šokolaadile lisatud pähklid. Huvitavaks komponendiks tundus kuivatatud munakollane, kuid kahjuks mina ei avastanud selles lisa maitsenüanssi. Kuna tartalett oli tugeva tekstuuriga, siis selle söömist natuke raskendas noa puudumine. 




Kokkuvõteks võin öelda, et õhtu oli ilus ja täis maitseelamusi.









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar