teisipäev, 7. veebruar 2017

MAITSEV TARTU 2017: YLICOOL

Ära ole lihtsalt cool, ole YliCool!

Cafe Lounge YliCool avas oma uksed Tartu südalinnas juba aastal 2015, kuid jõudsime kaasaga sinna alles nüüd Maitsev Tartu 2017 raames.

Lokaal on väga mõnusa atmosfääriga, soe, hubane, maitsekalt sisustatud. Mõni koht lihtsalt on selline, et astud sisse ja kohe tekib hea tunne. Eks teenindus mängib selles ka oma rolli, siin kohal kohe tahaks kiita armsat klienditeenindajat, kes meid vastu võttis. Neiu oli tähelepanelik, naeratav ja üleüldse professionaalne. See väljendus tema menüü tundmises, roogade kirjeldamise oskuses, jookide soovitamises. See kõik jättis äärmiselt sümpaatse mulje.

Meie roogade valikuks osutus Maitsev Tartu 2017 erimenüü.

Eelroaks oli õhuline linnumaksapasteet peediketšupi ja basiilikumajoneesiga. See oli meistritöö. Pasteet ise on tagasihoidlik, domineerib puhas ja lihtne maksamaitse. Sära annavad lisandid: peediketsup ja basiilikumajonees, Hapukas peediketsup on kaval nüanss mahedasse rooga. Basiilikumajonees on hea ürdine noot. Röstitud ehtne Muhu leib andis roale mõnusa krõbeduse. Hõrk ja maitsev eelroog tõstis ootused ülejäänud menüü suhtes kõrgele.


Pearoaks pakuti mahlast lambakarreed röstitud Peipsi sibula ja värviliste püreedega. "Ei mina lambaliha söö, sel ju kasukamaitse juures", ütlevad paljud eelarvamuste küüsis eestlased. Lambalihasõbrad vastavad aga, et kui lammas on õigesti valmistatud, olla parimat liha raske ette kujutada. Ma võin kohe ausalt öelda, et parimat lambaliha pole ma kunagi söönud! Küll see nägi ilus välja, hõrk lõhn lendles ümber. Minu jaoks alati suurt rolli mängib liha küpsusaste ja see oli minu jaoks ideaalne, pealt mõnusalt pruunistunud, seest kaunilt roosa. Kummardused kokale! Te teate, mis te teete ja oskate toorainet perfektselt kasutada! Värvilised püreed lisasid silmarõõmu ja maitsenüansse: juurselleri, söega värvitud pastinaagi, herne-piparmündi, porgandi. Lambaliha all peidus olnud vürtsikas tomatimoos andis roale hapukust ja vürtsi. Kõik oli lihtsalt nii heas tasakaalus!


Magustoiduks saime astelpaju tarretist laimivahu ja chilli-šokolaadi chipsiga. Kui teile meeldivad astelpajud, hapuka ja magusa kooslus ja krehvtine amps, siis meeldib teile ka see magustoit. Välimus kutsub kohe sööma, näeb lihtsalt nii ahvatlev ja fancy välja! Tarretis meenutas pigem paksu astelpajukreemi, aga sobis just ideaalselt siia magustoitu, kus oli lisaks veel marju ja beseed. Kõik magustoidu komponendid sobisid kokku ja moodustasid maitseka terviku. Mind eriti rõõmustas värske laimi maitse, sest olen laimi suur austaja, minu jaoks see oli suurepärane punkt õhtusöögile. 


Magustoidu kõrvale soovitan tellida piparmünditeed, mida valmistatakse värsketest piparmündi lehtedest. Ei ole lihtsalt teekotike tassi visatud.


Aitäh kogu YliCooli meeskonnale nii toreda õhtu eest, teie juures kõik ongi ülimalt cool.









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar