pühapäev, 5. veebruar 2017

Tom Kha Gai ehk parim supp pühapäevaks

Jagan teiega oma lemmik supi retsepti, mis on ideaalne supp kui tunned end natuke kehvasti või kui tunned,et külmetus tuleb kallale.
Retsept on lihtne, kuid tulemus ülimaitsev, kõiki põhimaitseid saad ise timmida nii nagu ise soovid, hapumat, vürtsisemad. Koostisosad: kana kintsuliha, värske laim, sibul, ingver, küüslauk, kirsstomat, šampinjoni seened, Tom Yam supipasta, kookospiim, kanapuljong, sojakaste, kalakaste.
tükelda sibul, ingver ja küüslauk peeneks ning kuumuta potis, keskmisel kuumusel, lisa tükeldatud kana kintsuliha ja pruunista kogu segu.

Lisa segule šampinjonid, sega ja maitsesta suhkru, soolaga. Lisa Tom Yam pasta, sojakaste ja kalakaste vastavalt maitsele. (Mina lisan ka chillihelbeid, et saada eriti teravat elamust). Lisa vesi ja lase supil keema tõusta. Keeda suppi  5 minutit ning lisa kookospiim ning värskelt pressitud laimi mahl ja kirsstomatid.

Maitse, ja tee viimane lõplik maitsestus, oma maitsemeelte järgi, tulemus peaks olema vürtsikas, hapukas, tunda peaks olema kõiki põhimaitseid. Lisaniks sobib ideaalsed krõbe ciabatta või tavaline röstsai.

Chefblog soovib head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar