esmaspäev, 13. veebruar 2017

MAITSEV TARTU 2017: EDUARD VILDE LOKAAL

Nädalavahetusel sai külastatud Eduard Vilde lokaali, mis on hubane kirjanduslikku võlujõuga ajaveetmispaik. Romantilise atmosfääriga saal oleks ideaalne koht, kuhu viia kaaslast näiteks saabuval Valentinipäeval. 

Ei saa mainimata jätta, et teenindus oli äärmiselt lastesõbralik. Nii kaua, kui täiskasvanud tutvusid menüüga toodi lastele ajaveetmiseks joonistusvahendid. Lisaks personal tuli meile vastu ja oli nõus lastele tegema eritellimusel menüüvälist rooga. 

Minule pakkus huvi "Maitsev Tartu 2017" kolmekäiguline erimenüü.
Eelroaks sain veise röstbiif, suitsutomati, sibulamoosi ja chorizzo õliga. Röstbiif on just see, kus hea veiseliha parimad omadused – liha tugev maitse, tema pehmus ja mahlasus – ennast väga selgelt demonstreerivad. Vilde kokad teavad, et head puhast lihamaitset ei ole mõtet liigsete maitsetega lämmatada. Sool ja pipar  teevad ära peamise töö ning muud lisandid andsid näpuotsaga veel nüansse. Sibulamoos on samaaegselt kergelt magus ja pikantne. See ilusa värvi- ja suurepärase maitsega hoidis sobib kõige paremini lihatoitude juurde. Kergelt suitsuse maitsega tomat annab vajaliku hapususe, mis tegi roa veelgi nauditavamaks.


Pearoaks pakuti tursafileed, ürdise kartulipüree, uputatud muna, valge veini kastme ja röstitud kapparitega. Mõned asjad on nii suurepäraselt toimivad, et igasugune muudatuste tegemine oleks kui pühaduse teotamine. Üheks selliseks alati toimivaks ja meeliülendavaks koosluseks on valge kala ja muna. Lihtne, maitsev ja toimiv maitsete kombinatsiooni klassika: mõnusalt puhta maitsega õrn kala, siidine kartulipüree ja kreemjas voolav munakollane. Tursk oli mahlane, perfektselt küpsetatud ja lihtsalt sulas suus. Eksootilise hõnguga kappari pungad andsid muidu mahedasse rooga pisut vürtsi. Õhuline valge veini kaste sidus roa ühtseks tervikuks. Kerge veini maitse on suurepärane lisand valgele kalale.


Magustoiduks oli pošeeritud pirn, mee- tatra krõbediku, vaniljekastme ja basiiliku vinegretiga. Sümpaatselt lihtne ja samas kerge magusroog on mõnus vaheldus rikkalikele kookidele. Pirnile heaks kaaslaseks oli kreemine vaniljekaste, graanatõuna seemned andsid värvi, hapukat krõmpsu ja panid magustoitu särama. Muidu siidjalt pehmesse magustoitu lisas head tekstuuri ja põnevust mee- tatra krõbedik. 



Vilde lokaalis saime nautida klassikat: atmosfääris, interjööris, roogades ja jookides. Kui sinagi hindad traditsioonilisi maitseid ja tahad nautida romantilist õhkkonda, mõtiskleda aegumatute teemade üle, nautides samal ajal suurepärast toitu ja teenindust, siis Vilde on selle jaoks õige koht.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar